понеделник, 8 април 2013 г.

Каква е последователността при лечението с Clear Aligner?

Каква е последователността при лечението с СА?



След като пациентът е решил да започне лечение, се взема отпечатък от двете челюсти.
По отлетите гипсови модели се изработва определената стъпка с помощта на специална софтуерна програма и се щамповат три плаки:
-софт-0,5мм;
-медиум-0,62мм;
- хард-0,75мм,
които се носят всяка по една седмица. В края на третата седмица се взима отпечатък за следващата стъпка и докато се изработва се носи третата плака още седем дни.Това е едно от най-големите предимства на тази технология.Всяко движение, наклон и ротация са прецизно изчислени от зъботехника с помощта на специално разработен софтуер.
По всяко време могат да се направят промени в плана на лечение, както и безпроблемно лечение на зъбите (обтурации; коронки; мостове...).
По време на лечението понякога се налага да се използват елементи за допълнителна опора, подобно на лечението с фиксирана техника. Такива средства са прозрачни бутони; атачмънти  и  ластици, за които пациента трябва да бъде предупреден предварително.
Често се налага да се преоформят определени ръбчета, следствие на неправилна абразия или да се направи стрипинг, за което пациентът също трябва да бъде уведомен.
Всичко това се определя при изготвяне на плана на лечение.

След отливане на гипсов модел се изчислява и измерва големината и посоката на движение на определените зъби със споменатия софтуер.


Следва изработване на стъпката по определените норми и щамповане на трите плаки.


0 коментара:

Ако имате въпроси или коментари, не се колебайте да ги отправите към нас