събота, 6 април 2013 г.

Винтове

Винтове
 
 
 
 

Вестибуларни дъги

Вестибуларни дъги

Апарати против хъркане

Апарати против хъркане
Апарат против хъркане-Scheu dental
Апарат против хъркане-Scheu dental
Апарат против хъркане - Damon
Апарат протв хъркане - Еркодент

Апарат против сухота в устата

Апарат против сухота в устата

Диагностичен модел

Диагностичен моделУчебен модел

Учебен модел
 

Спортни шини

Предпазните шини за уста са важен аксесоар от екипа на спортиста. Те защитават зъбите и устната кухина от сериозни травми, а така също предпазват от мозъчно сътресение.
Към момента има богато разнообразие от шини.

Бюджетна предпазна шина
Този вид шини могат да се намерят в големите спортни магазини. Те се предлагат в ограничени размери (малки, средни и големи) и са най-евтиният вариант на предпазните спортни шини, но и най-малко защитават от евентуални травми. Тези протектори са готови да бъдат използвани веднага след отварянето им без допълнителна подготовка - изваждате ги от опаковката и ги поставяте в устата. Те са обемисти и нямат никакво задържане, трябва постоянно да захапвате шината, за да не изпадне от устата. Това пречи на говора и затруднява дишането. Стоматолози и здравни специалисти не препоръчват употребата на този вид шини.

Шини, които се варят или се оформят направо в устата
Това са най-често използваните шини на пазара. Тези шини са изработени от термопластичен материал, те се потапят във вряща вода и след това се оформят в устата с помощта на пръст, език и чрез захапка. Предлагат се в ограничени размери. Тези шини не покриват добре всички задни зъби. Много от спортистите, ползвали тези шини, се оплакват от лошото им задържане в устата. Това от своя страна допълнително намалява техните защитните свойства. Повечето ползватели на тези шини ги изрязват за по-голямо удобство при носене; последствията са: увеличаване шансовете за наранявания, особено сътресение на мозъка при удар в брадичката. Повечето дентални специалисти не препоръчват този вид шини.

Най добрият вариант за предпазна спортна шина са поръчковите шини.

Те се изработват индивидуално за всеки спортист. Поръчковите шини се изработват от зъболекар или зъботехник. При изработката им се взема предвид спорта и възрастта на ползвателя на шината. Поръчковите шини отговарят на всички критерии за адаптация, задържане, комфорт и стабилност на материала. Те оказват най-малко влияние на говора. Изследвания са показали, че поръчковите шини имат минимален ефект върху дишането.
Поръчковите шини се изработват по два начина.
Първият е чрез вакуум. Шината се изработва от термопластичен материал с помощта на вакуумна машина. Изработените шини по тази технология превъзхождат шините, купени от магазина и оформени чрез сваряване.
Вторият начин за изработка на предпазни шини е чрез налягане. Това са и най-добрите шини. Те са изключително прецизно изработени. Имат минимална деформация. Съчетанието от висока температура и налягане, използвани за изработката им, означава, че на практика те нямат никаква еластична памет. В шините, изработени по тази технология, има възможност да им бъдат поставяни различни вложки за по-добра защита. Зъболекари на спортни отбори силно препоръчват точно този тип шини, лабораторно изработени с цел най-добра орална и лицева защита. Eто затова нашата лаборатория Ви предлага точно тези шини, защото са от най-висок клас.

Индиректно позициониране


Поради определени трудности при позиционирането на вестибуларните или лингвалните брекети са разработени техники, за да прехвърлят брекетите от гипсов модел чрез специални шини. Индиректна технология за позициониране осигурява точност и спестява клинично часово време на ортодонтите. В лабораторията правим измерванията според предписанията на ортодонта и клиентът получава шина в един или два слоя от мек силиконов материал. 

Избелване на зъбите

Шина за избелване

Промяната цвета на зъбите е в рамките на няколко седмици, докато сте вкъщи и си почивате. Избелването става чрез предварително направени и поставени индивидуални силиконови шини и избелващ гел, който да използвате у дома. След приключване на процедурите получавате указания как да поддържате постигнатия ефект.

Бруксизъм

Бруксизмът представлява вреден навик на стискане и скърцане със зъби, най-често по време на сън. Причина за възникването му могат да бъдат неправилно направени обтурации, неудобни протезни конструкции, нервно напрежение, някои общи заболявания и др. Постоянното притискане на зъбите води до увреждане на пародонта, преждевременно изтриване (абразия) на зъбите, болки в дъвкателните мускули и долночелюстната става. 
 
След установяване и премахване на причините се провежда медикаментозно лечение, а при необходимост - и специализирано лечение, посредством индивидуални назъбни шини, които се носят през нощта.

Ortho Lab Каталог

За контакти

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Ще Ви отговорим възможно най-бързо. А ако желаете, можете да заповядате на място в лабораторията. Адресът е гр. Варна, ул "Студентска" № 21, вх. Б
GSM: 0896 765 836
e-mail: mtol.ortholab@gmail.com
Теодора Кьосева


Вашето име *

Email *

Моля, въведете Вашето съобщение *


неделя, 31 март 2013 г.

МТОЛ "Ortho Lab"

МТОЛ "Ortho Lab" е специализирана ортодонтска лаборатория, която предлага услуги и продукти, отговарящи на Вашите нужди.
Просто кажете какво Ви е необходимо и то ще се изработи индивидуално за Вас.

Ако изберете МТОЛ "Ortho Lab" за Ваш партньор и лаборатория, Вие получавате:
- качествено изработени апарати;
- изпълнени поръчки в срок;
- бързо време за изпълнение;
- персонално обслужване;
- висококачествени материали;

Изработването на апаратите в лабораторията е един от най-критичните области във Вашата практика. Ние разбираме колко е важно апаратите да са с високо качество и да бъдат изработени точно всеки път. Също така разбираме, колко важно е да контролирате своите оперативни разходи, но не за сметка на апарати, които не са изработени точно и в срок.
Не е уместно да се прави избор между качеството и конкурентните цени.

Нашата лаборатория е създадена с цел да осигури разумни цени, без да прави компромиси с качеството и услугите.

МТОЛ "Ortho Lab" предлага разнообразие в дизайна и конструкцията на ортодонтските апарати. Могат да бъдат изработени индивидуални апарати, извън стандартите, по Ваш проект.

Заповядайте при нас!